· 

ВИ ВСІ ПРИРЕЧЕНІ… (НА ЖАЛЬ, ІЗ-ЗА ВАС МИ - ТЕЖ)

06.12.2017

 

М. Терлецький

 

І що то всі за люди, ви, молодь!

Минуле ви ненавидите, сучасне - зневажаєте, а до майбутнього вам байдуже!

Усі ви - втрачене покоління

Гертруда Стайн

 

Людиною "втраченого покоління" власник паризького гаража назвав свого механіка, колишнього солдата, який вчасно не відремонтував машину письменниці Гертруди Стайн.

Гертруда Стайн сказала Хемінгуеєві, що прийшов з нею в гараж: "І що то всі за люди, ви, молодь! Минуле ви ненавидите, сучасне - зневажаєте, а до майбутнього вам байдуже! Усі ви - втрачене покоління".

6 грудня 2017 року на пленарному засіданні Верховної Ради, з «легкої» руки О. Сироїд, прозвучав сучасний діагноз: «ви всі, на жаль, приречені». І хоча це було кинуте  в бік лише депутатів і, зрозуміло, не «самопомічних», треба, на жаль, констатувати, що ця діагностика стосується далеко не тільки депутатів. І для тієї ж «Самопомочі» також актуальна, і для радикалів, і тимошенківців, і порошенківців, і опозиційних, і антикрупційних… Бо навіть констатують лише тоді , коли «хвороба» приходить до них самих:

"Президент має негайно звільнити Юрія Луценка від обов'язків генерального прокурора і звернутися до парламенту з поданням про його відставку... Необхідно негайно розслідувати злочин, вчинений генеральним прокурором у стінах українського парламенту. Якщо цього не станеться, ви всі, на жаль, приречені" . То це зараз найшло прозріння?

 

28 листопада 2016 р. на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України була розміщена петиція з пропозицією звільнити Луценка Ю.В. з посади Генерального прокурора України  за порушення ним присяги, Конституції і конституційних прав громадян. Підписалося під петицією всього близько 90 громадян. Не шукайте там підпису Сироїд чи Березюка – не знайдете. Марно сподіватися знайти там прізвище, наприклад, Тимошенко чи Лещенка. Не дозріли на той час, куцозорість підвела…

 

 

У Самопомочі зсув по фазі в здатності до адекватних оцінок генпрокурора у порівнянні з пересічними громадянами складає рівно рік. У інших парламентських партій і їхніх лідерів цей зсув виходить за межі єгипетських пірамід. Короткозорі, сліпі, безнадійно відсталі…  проте - поводирі. Не зважаючи на вади пнуться в поважаті й надалі. За таких умов – не можна не погодитися з Сироїд - ви дійсно приречені… на жаль, ми із-за вас теж…

Write a comment

Comments: 0