· 

ДВА СЛОВА ПРО СВОБОДУ СЛОВА ЖУРНАЛІСТА НА "ПРЯМИХ" КАНАЛАХ

Два слова про свободу слова журналіста на "прямих" каналах

 

The Ukrainian legal framework on media freedom is deemed "among the most progressive in eastern Europe".The Constitution of Ukraine provides for freedom of speech.

 

However, in 2010 Freedom House perceived "negative trends in Ukraine". Ukraine is in 102nd place out of 180 countries listed in the 2017 World Press Freedom Index. (From Wiki)

 

Я не великий шанувальник Руно і Зіткнення бачив лише кілька разів. Проте чув, як ведучі каналу стверджували, що ZIK - "останній з могікан" свободи слова в країні, єдиний вільний, "некривий" канал, де ведучим не нав’язують кого запросити і що говорити…

 

Після історії з Руно – це вже буде звучати по-ієзуїтськи: примушувати, ломати волю журналіста, виштовхувати і … дякувати!

 

Навіть правду не наважилися подати глядвчу, якого так шанують; навіть той керівник, що заставляв "явити" Медведчука народові, не наважився написати від свого імені… Вистачило духу лише на робочий некролог безіменного автора, розміщений на сторінці каналу.

Що ж, будемо знати, що на каналі "безіменне" керівництво і дотримується кращих традицій совкової ідеологічної машини. Правду кажуть: не хвали день зранку, а телеканал - довіку.

 

 

Автор: М. Терлецький

Write a comment

Comments: 0